INFO

De Festivalweide bevindt zich in de Oude baan 198 te 2910 Essen. Let op, deze is éénrichtingsverkeer, volg de pijlen (zie plan).

Kom best zoveel mogelijk met de fiets, er is een gratis fietsenparking voorzien op de weide.

De beste route om Essen te bereiken is via de A12, afrit Stabroek, rechtsaf richting Kalmthout N111 volgen.

In Kalmthout centrum, neem je aan het kruispunt links N122 richting Essen. Je passeert het dorp Wildert en blijft de weg volgen richting Essen. Sla niet links de oude baan in want die is éénrichintgsverkeer, maar blijf de N122 volgen. Sla dan links Bremakker in en dan links de oude baan in. De Paardenweide bevind zich aan de rechterkant. Bremakker en de oude baan zijn tijdens het festival 1 richtingsverkeer. (zie plan)

De 2 Parkings bevinden zich op loopafstand van de weide

10 GOUDEN TIPS

1.FOOD CORNER / BANCONTACT

Dankzij de medewerking van een aantal sterke foodtrucks biedt Hans Francken invites dit jaar een volwaardige food corner aan. Dat betekent dat je er vanaf 18u terecht kan voor lekker eten. We voorzien Bancontact-betalingen bij de bonnetjes zonder meerkost.

2.MOBILITEIT/PARKING

Er werd een uitgebreid mobiliteitsplan opgemaakt om het verkeer van en naar Hans Francken invites in goede banen te leiden. Meest gemakkelijke is dat je jouw wagen achterlaat op een van onze 2 parkings (kostprijs € 5). Er is bewegwijzering voorzien tot aan de parking. Van daar is het een vijf minuten stappen tot het festivalterrein.
Wie per fiets komt, kan zijn stalen ros kwijt in de gratis fietsenparking op de festivalweide zelf.
Komt u met de trein, dan is het een half uurtje wandelen naar de weide in de Oude Baan.

3. WILDPARKEREN

Het gemeentebestuur en de lokale politiezone hebben dit jaar een nultolerantie voor wildparkeren aangekondigd. Vermijd dus een GAS-boete en parkeer je reglementair of gebruik onze parkings.
Voor het geld van een boete kun je beter iets extra's drinken of eten J.

4. GEEN EIGEN DRANK

Om het festivalweekend betaald te krijgen heeft de organisatie een aanzienlijk budget nodig en dit terwijl de inkom democratisch is.

doel: een laagdrempelig en betaalbaar festival in Essen met de allerbeste artiesten en muzikanten op het podium. Eigen drank helpt ons dus niet vooruit en is om de hierboven vermelde redenen verboden. Aan de inkompoorten wordt hierop op een klantvriendelijke manier toegekeken.

5. EHBO

Je vindt de uitgebreide EHBO-hulppost duidelijk aangeduid op het festivalterrein.

6. KINDEREN

Verloren kinderen kunnen gemeld worden aan de EHBO stand naast de toog. Lees hiervoor ook de lichtkrant naast het podium.

7. WILDPLASSEN & ZEIKERDS

Wildplassen is niet tof en is voor zeikerds. Vraag je dus eens af of je het zelf zo leuk zou vinden dat iemand tegen je brievenbus of gevel plast. Er zijn voldoende sanitaire voorzieningen op het terrein. Een verwittigd man is een proper man.

8.GOED NABUURSCHAP

Speciale aandacht gaat naar een goed nabuurschap. We zien onze buren graag en vice versa. Gelieve straks bij het verlaten van ons festival hetzelfde respect voor onze buren op te brengen als wij doen.

9. DUURZAAM

Wij denken ook aan het milieu, al weten wij ook dat dit nog beter kan. We vragen daarom om zeker onze vuilbakken te gebruiken.
Laat ook bij het verlaten van het festivalterrein uw bekers in de vuilbakken aan de inkom. Zo blijft het ook voor de buren een leuk festival.

10.RUGZAKKEN

Zoals bij elk festival met veel bezoekers zullen we een rugzakcontrole moeten uitvoeren in het belang van eenieders veiligheid. Een tas meebrengen mag, maar niet om drank, eten, glas, drugs of andere verboden zaken mee op het festivalterrein te brengen.

SUGGESTIES EN VRAGEN ?

We staan open voor al jouw suggesties en vragen. Dat kan voor het festival via info@hansfranckeninvites.be. Op het terrein zelf kan je de organisatie medewerkers aanspreken.