Het gemeentebestuur en de lokale politiezone hebben dit jaar een nultolerantie voor wildparkeren aangekondigd. Vermijd dus een GAS-boete en parkeer je reglementair of gebruik onze parkings.
Voor het geld van een boete kun je beter iets extra's drinken of eten J.

FAQ

TICKETS

1. Kan ik op het evenement zelf nog tickets kopen?
Indien niet uitverkocht zal je tijdens het festival nog tickets kunnen kopen aan de ticketkassa, aan de ingang. Een ticket aan de kassa de dag zelf kan u dan aankopen voor € 25.

2. Waar kan ik mijn ticket omruilen voor een polsbandje? Zijn er verschillende ingangen?
Gewone tickets kan je omruilen aan de ingang aan de Oude Baan. VIP tickets worden omgeruild aan de VIP ingang aan de Oude Baan. 
Sponsors die reeds een bandje hebben ontvangen een aan hebben, kunnen gewoon via ingang binnen.

3. Kan ik het terrein verlaten en terug betreden?
Bij aankomst moet je jouw ticket omruilen (zie punt 2) voor een polsbandje. Met dit polsbandje heb je continu toegang tot het festivalterrein. Let wel, deze polsbandjes worden streng gecontroleerd. Indien u binnen bent kan u het terrein niet meer verlaten. Enkel en alleen om naar huis te gaan. Zo blijft het voor de buurtbewoners ook aangenaam.

FOOD & DRINKS

1. Hoe kan ik betalen voor eten en drinken op het festival?
Je moet aan alle drank- en eetstanden betalen met HF jetons. De jetons kan je op het festival zelf kopen - met cash geld of bancontact - aan 2 kassa's (aan de inkom en op het terrein).

2. Wat kan ik zoal eten en drinken op het festival?
Op het terrein vind je gewone drankstanden die een aanbod hebben aan waters, frisdranken, wijn en bieren (pils en kriek). De andere drank- en foodtrucks kan u terugvinden op onze pagina foodtruckcorner.

VARIA

1. Waar vind ik toiletten op het domein?
Links van het podium vind je een toiletzone.

2. Waar kan ik geld afhalen?
Je kan op Hans Francken invites betalen met Bancontact, maar indien je toch cash geld nodig hebt dan kan je terecht in de verschillende bankkantoren in de gemeente Essen.
BNP Paribas heeft bankautomaat in de Stationsstraat. Verder kan u geld afhalen bij de banken in de Nieuwstraat. (KBC - AXA - …) Let wel op, dit op +/- 2 km van de festivalweide.

3. Zijn er voorwerpen die ik niet mee binnen mag nemen?
Tassen en rugzakken zijn welkom, maar kunnen aan controle onderworpen worden. Het volgende wordt aan de ingangen geweigerd: scherpe voorwerpen, wapens, glas, blik, flessen (glas & plastic), professionele foto-, film- en opnameapparatuur, drank en voedsel, drugs, dieren (behalve geleidehonden voor mensen met een visuele handicap), vuurwerk en alle voorwerpen die een gevaar voor de veiligheid kunnen opleveren (zoals bv selfiesticks). Audio- en video opnames mogen niet gerealiseerd worden. Brengt u een klein fototoestel mee of maakt u graag een foto met uw smartphone? Dan vragen de artiesten om de flits nooit te gebruiken, omdat dit kan afleiden. Dank alvast voor uw medewerking.

4. Waar bevindt de EHBO-post zich op het festivalterrein?
Er is een EHBO-post aanwezig naast de toog en de toiletten. 

5. Mag ik foto's en filmpjes maken op Hans Francken invites?
Het is verboden om professionele foto-, film- en opnameapparatuur mee te nemen. Kleinere toestellen en smartphones zijn wel toegelaten. 

6. Ik wil graag met mijn foodtruck/stand op Hans Francken invites staan. Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?
Bij interesse kan u steeds een mailtje sturen naar info@hansfranckeninvites.be 

7.Waar kan ik parkeren?
Wij voorzien twee betalende parkings (€ 5), in de Donkweg en naast de festivalweide in de Oude Baan.
Het gemeentebestuur en de lokale politiezone hebben dit jaar een nultolerantie voor wildparkeren aangekondigd. Vermijd dus een GAS-boete en parkeer je reglementair of gebruik onze parkings. Voor het geld van een boete kun je beter iets extra's drinken of eten :-).

8. Kan ik mijn fiets ergens parkeren?​
Natuurlijk! Je kan gewoon je fiets parkeren op de fietsenparking op de festivalweide. We raden jullie ook aan om met de fiets te komen! 

9. Kan ik me opgeven om te werken als vrijwilliger op Hans Francken invites?​
Zeker! Helpende handen zijn altijd welkom. Stuur een mailtje met wat info over jezelf naar info@hansfranckeninvites.be 

EXTRA INFORMATIE

Heb je een vraag waarvan je het antwoord niet terugvindt op de website?

Stel ze dan via het contactformulier